IOTESA KIDS

lecția demonstrativă de programare pentru copii organizată de iotesa kids la das kindernest afterschool Giroc

cum ne pregătim pentru lecțiile demo

Orice om care lucrează cu copiii îți va spune că este foarte important să fii în stare să le captezi atenția, dar mai important este să le-o păstrezi vie atât timp cât e nevoie pentru a le transmite ce ți-ai propus.  De aceea, de fiecare dată când avem programată o lecție demo pentru cursul de programare pentru copii, venim pregătiți pentru ca totul să meargă cât mai lin posibil. 

În afara de recuzita evidentă, adică laptopurile dezinfectate și cu bateriile pline pe care le împărțim copiilor prezenți la lecție, în rucsacul magic avem de toate: o grămadă de mouse-uri, baterii, prelungitoare, cabluri HDMI, markere pentru whiteboard, mousepad-uri, șervețele și dezinfectant. 

Mai venim pregătiți și cu materialul pentru lecția demo: scurta prezentare introductivă pe baza căreia discutăm cu copiii despre ce înseamnă programarea calculatoarelor, la ce folosește ea, ce sunt limbajele de programare și de ce se potrivește Scratch cel mai bine nevoilor de învățare și performanță ale copiilor. 

Pentru partea practică a lecției pregătim un atelier cu câteva proiecte realizate în Scratch, de la cele mai simple până la câteva foarte complexe.

cum a fost lecția demo de programare pentru copii de la das kindernest

Poate că, în mare parte, pentru toate lecțiile demo ne pregătim aproape la fel, dar ceea ce ne surprinde de fiecare dată în mod plăcut este diversitatea în exprimare a copiilor cu care ne întâlnim. Așa s-a întâmplat și la Das Kindernest Afterschool, unde am fost impresionați de modalitatea în care copiii relaționează atât în interiorul grupului cât și cu noi, felul sincer și de-a dreptul dezarmant în care își exprimă interesul pentru anumite subiecte. 

După o scurtă discuție introductivă, ne-am pregătit pentru partea practică a lecției demo de programare. Deoarece ne dorim ca fiecare dintre ei să aibă acces la câte un laptop, exact așa cum facem și în cadrul lecțiilor de la cursul de programare, a fost nevoie și de această dată să îi împărțim în grupe. Dacă în alte ocazii personalul afterschool-ului intervine ca să formeze grupele, aici copiii s-au organizat rapid și s-au împărțit singuri în grupa fetelor și grupa băieților. Băieții, ca niște adevărați domni, le-au cedat fetelor întâietatea.

Ne-am amuzat cu amândouă grupele, arătându-le ce pot face pe platforma Scratch. Ca activitate introductivă i-am îndrumat să își aleagă personajele, decorurile și sunetele, să facă mici modificări sau îmbunătățiri la proiecte existente.  

Copiii ne-au povestit despre ideile lor de proiecte și ne-au întrebat dacă sunt realizabile. Ne-am bucurat să le putem confirma că, în programarea calculatoarelor, limita este dată doar de imaginație.

continuăm să creștem viitori programatori

Entuziasmul copiilor este o resursă importantă deoarece ea conduce la realizări deosebite. De câte ori le creem ocazia să își lărgească orizonturile, de atâtea ori punem încă o cărămidă la fundația pe care se sprijină viitorul lor. 

Aici am descoperit un mediu în care implicarea pentru a oferi o educație aleasă copiilor merge mână în mână cu  grija pentru a le asigura o dezvoltare psihică și fizică armonioasă. 

În acest context, cursul de programare pentru copii organizat de Iotesa Kids la Das Kindernest Afterschool vine într-o perfectă completare cu misiunea declarată de a încuraja joaca, prietenia, imaginația și cunoașterea.

Haideți cu noi

Povestea noastră nu se încheie aici. Ea va continua săptămânal cu lecțiile de programare în Scratch 3.0, sub îndrumarea echipei Iotesa Kids. Dacă nu ați ajuns la lecția demo despre care tocmai v-am povestit, dar v-am captat atenția și doriți să aflați mai multe, nu e timpul pierdut!

La cursurile de programare organizate de Iotesa Kids puteți înscrie copiii pe tot parcursul anului. Metoda noastră de predare este concepută astfel încât să ne putem ocupa de nevoile fiecărui copil în parte. 

Contactați-ne pentru a stabili împreună cea mai bună modalitate de a participa la cursurile noastre pentru copilul dumneavoastră! 

ÎnscrieȚI copilul acum LA CURSUL DE PROGRAMARE IOTESA KIDS

Înscrierile se fac pe tot parcursul anului. Fiecare copil va parcurge totate modulele cursului începând cu modulele de inițiere pâna la modulele avansate în cadrul cărora își va dezvolta propriile aplicații și proiecte.

TOATE LOCAȚIILE CURSULUI DE PROGRAMARE PENTRU COPII IOTESA KIDS

Daca locația de mai sus nu vă este la îndemână, vă invităm în oricare altă locație unde se desfășoară cursul de programare.

IOTESA Kids ofera o lectie demonstrativa de programare pentru copii la sediul colegilor nostri de la Das Kindernest Afterschool Giroc 1
IOTESA Kids ofera o lectie demonstrativa de programare pentru copii la sediul colegilor nostri de la Das Kindernest Afterschool Giroc 2
IOTESA Kids ofera o lectie demonstrativa de programare pentru copii la sediul colegilor nostri de la Das Kindernest Afterschool Giroc 3
IOTESA Kids ofera o lectie demonstrativa de programare pentru copii la sediul colegilor nostri de la Das Kindernest Afterschool Giroc 4
IOTESA Kids ofera o lectie demonstrativa de programare pentru copii la sediul colegilor nostri de la Das Kindernest Afterschool Giroc 5
IOTESA Kids ofera o lectie demonstrativa de programare pentru copii la sediul colegilor nostri de la Das Kindernest Afterschool Giroc 6
IOTESA Kids ofera o lectie demonstrativa de programare pentru copii la sediul colegilor nostri de la Das Kindernest Afterschool Giroc 7
IOTESA Kids ofera o lectie demonstrativa de programare pentru copii la sediul colegilor nostri de la Das Kindernest Afterschool Giroc 8

CONTACTAȚI-NE

Completați formularul de mai jos și vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Alte modalități de a ne contacta:

Telefon: 0722-410565

E-mail: contact@iotesa.ro

contact iotesa kids