IOTESA KIDS

Cursul de programare cu Iotesa Kids la Das Kindernest Afterschool Giroc - animația cu dialog

a doua lecție la das kindernest giroc

Așa cum ne așteptam, a doua lecție cu copiii de la Das Kindernest a fost plină de entuziasm și de aceea suntem încântați să vă povestim despre ea.

Cu o săptămână în urmă, copiii participanți la cursul de programare organizat de Iotesa Kids în după-amiaza de marți au creat primul lor mic proiect în Scratch. 

Săptămâna aceasta a venit momentul să creștem puțin nivelul de dificultate și să creăm prima animație-dialog.

animație cu două personaje la alegere

Copiii participanți la cursul de programare Iotesa Kids din grupa de la Das Kindernest au o imaginație debordantă și dau dovadă de o atenție peste medie când vine vorba de participarea la lecție. De aceea, le-am lăsat libertatea de a își alege fiecare personajele, decorul și scenariul animației.

Unii dintre ei și-au ales animale care caută de mâncare prin junglă, alții s-au hotărât la o poveste cu doi copii la mare, iar cineva a decis chiar să animeze doi dinozauri care dau un concert rock și apoi se relaxează la o petrecere lângă piscină.

ce au învățat de fapt copiii

Toate aceste scenarii, decoruri și personaje sunt doar un pretext pentru a îi învăța pe copii, în joacă, noțiuni care le vor folosi ulterior ca bază în orice proiect creat pe platforma Scratch. Începem cu poziționarea personajelor în scenă la începutul proiectului, folosind blocurile de cod din categoriile Evenimente și Mișcare:

Dialogul propriu-zis este realizat prin alternarea repetată a blocurilor ”spune () în () secunde” și ”așteaptă () secunde”:

Se urmărește ca, de fiecare dată când un personaj vorbește, celălalt să aștepte. 

Pentru a schimba decorul, copiii au aflat despre blocul de cod ”schimbă decorul la ()”:

Iar ca răspuns la schimbarea decorului, i-am învățat cum să folosească evenimentul ”când decorul se schimbă la ()” împreună cu o acțiune dorită, cum ar fi ”ascunde”, pentru a renunța să mai afișeze pe ecran personajul vizat de această comandă:

Au fost multe noțiuni noi pentru a doua lecție, așa că i-am învățat pe copii să își salveze proiectul și să îl denumească cu un nume sugestiv, pentru a îl putea regăsi la nevoie, fie că doresc să arate părinților ce au lucrat la curs, fie că vor să continue să lucreze acasă la povestea începută în timpul lecției de programare.

 

mai avem locuri disponibile

În grupa recent deschisă de la Das Kindernest Giroc mai sunt locuri disponibile pentru copii isteți, creativi și dornici să învețe cum să ”îmblânzească” calculatoarele. Așteptăm cu mult drag să îi cunoaștem și să le ghidăm primii pași în această lume surprinzătoare! Contactați-ne pentru înscrieri!

ÎnscrieȚI copilul acum LA CURSUL DE PROGRAMARE IOTESA KIDS

Înscrierile se fac pe tot parcursul anului. Fiecare copil va parcurge totate modulele cursului începând cu modulele de inițiere pâna la modulele avansate în cadrul cărora își va dezvolta propriile aplicații și proiecte.

TOATE LOCAȚIILE CURSULUI DE PROGRAMARE PENTRU COPII IOTESA KIDS

Daca locația de mai sus nu vă este la îndemână, vă invităm în oricare altă locație unde se desfășoară cursul de programare.

Curs de programare cu Iotesa Kids la Das Kindernest Afterschool Giroc - animația cu dialog1
Curs de programare cu Iotesa Kids la Das Kindernest Afterschool Giroc - animația cu dialog2
Curs de programare cu Iotesa Kids la Das Kindernest Afterschool Giroc - animația cu dialog3
Curs de programare cu Iotesa Kids la Das Kindernest Afterschool Giroc - animația cu dialog4

CONTACTAȚI-NE

Completați formularul de mai jos și vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Alte modalități de a ne contacta:

Telefon: 0722-410565

E-mail: contact@iotesa.ro

contact iotesa kids