IOTESA KIDS

Curs de programare pentru copii IOTESA Kids la Exploratorii Cunoașterii - Cuibul Păsărelelor

De la lucru manual la programarea calculatoarelor

Copiii participanți la Școala de Vară Exploratorii Cunoașterii au avut un proiect de lucru manual: construirea și decorarea unei căsuțe pentru păsărele. Inspirați de acest proiect, noi, cei din echipa Iotesa Kids, le-am propus o animație pe același subiect. 

Căsuța păsărelelor, un fel de Godot al proiectului nostru, pentru că efectiv nu apărea deloc în imagine, a fost un pretext pentru a învăța cum se utilizează extensia Text to Speech (Text în vorbire).

CUm am făcut personajele să vorbească

În proiectul pe care l-am propus în această lecție copiilor de la cursul de programare, cele două personaje au primit voci. Până acum, animațiile se foloseau de text pentru a exprima ideea de dialog. Cu ajutorul unei extensii numite Text în vorbire (Text to Speech), se poate transforma textul introdus în voce sintetizată. Există 5 tonalități vocale (dintre care una doar miaună) și 22 de limbi din care poate citi, inclusiv limba română.

Extensia Text în vorbire adaugă trei blocuri de cod cu ajutorul cărora se poate stabili limba în care se citește, tipul de voce și textul de citit. 

RECUPERAREA LECȚIEI PENTRU CEI ABSENȚI

Lecția despre care vă povestim a avut loc la sfârșitul lunii iulie, când mulți dintre copiii înscriși la curs și-au însoțit părinții în concediu. De aceea, numărul de participanți la clasă a fost destul de redus. 

Totuși, copiii absenți care au un abonament activ au posibilitatea de a recupera lecția pierdută prin vizionarea unui videoclip creat de noi și care conține toate informațiile primite de cei prezenți la lecție.

Dacă doriți să vedeți cum arată proiectul nostru, precum și o mostră din lecția înregistrată, vă invităm să vizionați videoclipul alăturat. 

vă așteptăm la curs

Mai mult decât atât, dacă tot ceea ce ați citit aici v-a convins să ne acordați o oră pe săptămână din timpul copilului dumneavoastră, vă așteptăm să îl înscrieți la cursul nostru de programare pentru copii.

ÎnscrieȚI copilul acum LA CURSUL DE PROGRAMARE IOTESA KIDS

Înscrierile se fac pe tot parcursul anului. Fiecare copil va parcurge totate modulele cursului începând cu modulele de inițiere pâna la modulele avansate în cadrul cărora își va dezvolta propriile aplicații și proiecte.

TOATE LOCAȚIILE CURSULUI DE PROGRAMARE PENTRU COPII IOTESA KIDS

Daca locația de mai sus nu vă este la îndemână, vă invităm în oricare altă locație unde se desfășoară cursul de programare.

Curs de programare pentru copii IOTESA Kids la Exploratorii Cunoașterii - Cuibul Păsărelelor1

CONTACTAȚI-NE

Completați formularul de mai jos și vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Alte modalități de a ne contacta:

Telefon: 0722-410565

E-mail: contact@iotesa.ro

contact iotesa kids