IOTESA KIDS

Curs de programare pentru copii de IOTESA Kids la Exploratorii Cunoașterii Timișoara – săptămâna artelor

micii artiști de la exploratorii cunoașterii

De multe ori artele merită să fie explorate la fel ca științele. Micii participanți la Clubul de Vară organizat de Exploratorii Cunoașterii în această vacanță mare au fost de acord cu aceasta și au petrecut o săptămână făcând cunoștință cu culorile, tehnici artistice și modalități de interpretare. 

Noi, cei de la Iotesa Kids, le-am propus să continuăm învățarea în cadrul cursului de programare pe același subiect. 

Maimuțica artist - animație interactivă

După ce, în primele două lecții din cadrul cursului de programare, am descoperit treptat mediul de lucru Scratch și am învățat cum să ne folosim imaginația pentru a crea animații, a venit momentul în a treia întâlnire să trecem la o animație interactivă. 

De aceea, am păstrat tematica săptămânală și am ales un personaj care aducea puțin a Curiosul George și care își exersa simțul artistic atât prin pictura pe care o realiza pe șevalet cât și prin alegerile sale vestimentare. Utilizatorul acestei aplicații avea posibilitatea de a alege combinațiile pe care le dorește pentru a crea o imagine de ansamblu.

arta ca pretext pentru a învăța programare

Fiind la a treia lecție de programare, copiii știau deja cum se aleg decorurile sau personajele și cum se folosesc blocurile de mișcare pentru a le poziționa în scenă. 

Am folosit aceste cunoștințe pentru a ajunge la nivelul următor de complexitate, poziționarea în scenă a personajelor unele relativ la celelalte, atât bidimensional cât și pentru a simula tridimensionalitatea prin suprapunerea planurilor. 

Interactivitatea despre care povesteam adineauri este dată de opțiunea utilizatorului de a schimba costumele personajelor cu ajutorul unui simplu click de mouse. Pentru aceasta, am introdus blocul eveniment ”când se dă click pe acest personaj” și blocul de aspect ”costumul următor”.

Ce a rezultat puteți vedea în filmulețul alăturat.

https://youtu.be/F7wk44AdZsw

copiii care doresc să învețe mai mult

Copiii participanți la lecțiile de programare din grupa de la Exploratorii Cunoașterii au vârste cuprinse între 5 și 10. De aici rezultă în cele mai multe cazuri și diferențe între capacitatea de concentrare sau de înțelegere a anumitor concepte sau noțiuni.

Noi, echipa Iotesa Kids, dorim ca fiecare dintre copiii participanți să își depășească zona de confort și să își crească orizontul intelectual cu fiecare lecție în parte. De aceea, ne bucurăm de fiecare dată când copiii cer să facă mai mult decât ne-am propus în lecția curentă. De data aceasta, am reușit să animăm suplimentar mișcarea personajelor, făcându-le să salte sau să își schimbe dimensiunea, folosind câteva blocuri de cod noi:

 

alăturați-vă nouă!

Dacă vi se pare interesant ceea ce facem și doriți ca și copilul dumneavoastră să învețe programare cu Iotesa Kids la Exploratorii Cunoașterii, vă invităm cu drag să ne contactați pentru a stabili detaliile.

ÎnscrieȚI copilul acum LA CURSUL DE PROGRAMARE IOTESA KIDS

Înscrierile se fac pe tot parcursul anului. Fiecare copil va parcurge totate modulele cursului începând cu modulele de inițiere pâna la modulele avansate în cadrul cărora își va dezvolta propriile aplicații și proiecte.

TOATE LOCAȚIILE CURSULUI DE PROGRAMARE PENTRU COPII IOTESA KIDS

Daca locația de mai sus nu vă este la îndemână, vă invităm în oricare altă locație unde se desfășoară cursul de programare.

Curs de programare pentru copii IOTESA Kids la Exploratorii Cunoașterii Timișoara - săptămâna artelor1

CONTACTAȚI-NE

Completați formularul de mai jos și vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Alte modalități de a ne contacta:

Telefon: 0722-410565

E-mail: contact@iotesa.ro

contact iotesa kids