IOTESA KIDS

LECȚIA DEMONSTRATIVĂ DE PROGRAMARE CU IOTESA KIDS LA FRITZI AFTERSCHOOL TIMIȘOARA

ÎNTÂLNIREA CU COPIII DE LA FRITZI

De fiecare dată când începem o lecție demonstrativă de programare se întâmplă ceva ce ne face să privim cu speranță spre generațiile care vor conduce lumea de mâine: copiii vin în întâmpinarea noastră cu dorința de a învăța, de a afla lucruri noi, de a descoperi secretele programării calculatoarelor. Entuziasmul lor este nedisimulat, chiar și atunci când nu sunt la prima întâlnire cu calculatorul. 

Așa a fost și de această dată la Fritzi Afterschool. Am găsit aici o mulțime de copii cu interese diverse, bine-crescuți și curioși. Ne-au ascultat cu atenție prezentarea introductivă, în care le-am povestit pe scurt ce este programarea calculatoarelor, ce sunt limbajele de programare, de ce este Scratch un limbaj de programare potrivit pentru copii și ce fel de proiecte putem realiza cu ajutorul lui.

primii pași în programare

După teorie, pentru aprofundare este necesară practica. Lecțiile noastre se desfășoară cu maxim 10 copii într-o grupă, dar în cadrul lecțiilor demo nu limităm numărul participanților. Așa s-a întâmplat și în cazul de față. De aceea, pentru partea practică i-am împărțit în trei grupe, astfel încât fiecare dintre ei să primească un laptop la care să poată încerca să facă primii pași în programarea calculatoarelor. 

Am ales pentru exemplificare un proiect simplu, o animație în care un personaj se mișcă pe muzică. Le-am arătat copiilor principalele elemente ale platformei Scratch, cum se pot adăuga sau modifica blocurile de cod și cum se pot schimba personaje, decoruri și sunete în cadrul proiectului existent.

Întrebările lor curgeau în continuare, voiau să știe dacă și cum se pot pune în practică ideile lor, cum și unde își pot arăta proiectele după finalizare. Ne-am bucurat să le putem răspunde fiecăruia și să aflăm de la ei că își doresc să ne reîntâlnim pentru a învăța mai multe. 

la revedere, pe data viitoare!

Povestea noastră nu se încheie aici. Ea va continua săptămânal cu lecțiile de programare în Scratch 3.0, sub îndrumarea echipei Iotesa Kids. Dacă nu ați ajuns la lecția demo despre care tocmai v-am povestit, dar v-am captat atenția și interesul să aflați mai multe, nu e timpul pierdut!

La cursurile de programare organizate de Iotesa Kids puteți înscrie copiii pe tot parcursul anului. Metoda noastră de predare este concepută astfel încât să ne putem ocupa de nevoile fiecărui copil în parte. 

Contactați-ne pentru a stabili împreună cea mai bună modalitate de a participa la cursurile noastre pentru copilul dumneavoastră! 

ÎnscrieȚI copilul acum LA CURSUL DE PROGRAMARE IOTESA KIDS

Înscrierile se fac pe tot parcursul anului. Fiecare copil va parcurge totate modulele cursului începând cu modulele de inițiere pâna la modulele avansate în cadrul cărora își va dezvolta propriile aplicații și proiecte.

TOATE LOCAȚIILE CURSULUI DE PROGRAMARE PENTRU COPII IOTESA KIDS

Daca locația de mai sus nu vă este la îndemână, vă invităm în oricare altă locație unde se desfășoară cursul de programare.

Lecția demonstrativă de programare pentru copii organizată de Iotesa Kids la Fritzi Afterschool din Timișoara 1

CONTACTAȚI-NE

Completați formularul de mai jos și vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Alte modalități de a ne contacta:

Telefon: 0722-410565

E-mail: contact@iotesa.ro

contact iotesa kids