IOTESA KIDS

LECȚIA DEMONSTRATIVĂ DE PROGRAMARE CU IOTESA KIDS LA creative kids center chișoda

clubul de vacanță creative kids

Zilele trecute am primit invitația echipei de la Clubul de Vacanță Creative Kids Center de a organiza o lecție demonstrativă la noul lor sediu din Chișoda. Ne-au întâmpinat un grup de copii veseli și comunicativi, îngrijiți de o echipă foarte atentă la nevoile lor și dornică să contribuie la dezvoltarea intelectuală și emoțională a copiilor.

Au înțeles imediat că lecțiile de programare oferite de Iotesa Kids au ca efect mai mult decât obișnuirea copiilor cu utilizarea cât mai eficientă a tehnologiei disponibile, că ele înseamnă de fapt deschiderea minții copiilor către statutul de creator de tehnologie. 

o scurtă discuție introductivă

În introducerea lecției demonstrative de programare ne alocăm mereu timp pentru a discuta cu copiii despre ce înțeleg ei despre programare, despre cum comunicăm cu calculatoarele și ce rol au limbajele de programare. 

Este foarte interesant pentru noi să descoperim viziunea lor și modul în care se raportează la mediul înconjurător, în special în cazul copiilor foarte mici, care încă acordă o importanță mare componentei magice, în detrimentul celei științifice.

De aceea, noi încercăm să le prezentăm copiilor o trecere prietenoasă și distractivă către o reprezentare logică a realității înconjurătoare, inclusiv cea virtuală.

utilizarea calculatorului

După discuția introductivă, copiii au primit permisiunea să deschidă laptopurile care stăteau în fața lor. Deși poate părea ceva obișnuit pentru un adult, copiii adesea ne mărturisesc că nu au voie să folosească laptopul sau calculatorul părinților, de teamă să nu strice ceva. 

Acesta este și motivul pentru care, la cursul de programare, încercăm să încorporăm și noțiuni de utilizarea responsabilă a calculatorului, identificăm comportamente dezirabile împreună cu copiii și îi atenționăm asupra riscurilor. 

primele încercări în scratch

După ce, în discuția inițială, le-am arătat copiilor câteva aplicații, prezentări și animații create pe platforma Scratch 3.0, acum le-am dat ocazia să le încerce și chiar să le modifice după propriile dorințe. 

Este acel moment în care entuziasmul copiilor e eclipsat doar de dorința lor de a părea cât mai serioși în rolul lor autoasumat de oameni responsabili, care fac o activitate ”de adulți” în același timp în care par că se joacă. Este cea mai ușoară formă de învățare și cea mai durabilă.

De aceea, noi, echipa Iotesa Kids, vă invităm să  vă înscrieți copiii la cursul de programare în grupa pe care o formăm la sediul Creative Kids Center. 

ÎnscrieȚI copilul acum LA CURSUL DE PROGRAMARE IOTESA KIDS

Înscrierile se fac pe tot parcursul anului. Fiecare copil va parcurge totate modulele cursului începând cu modulele de inițiere pâna la modulele avansate în cadrul cărora își va dezvolta propriile aplicații și proiecte.

TOATE LOCAȚIILE CURSULUI DE PROGRAMARE PENTRU COPII IOTESA KIDS

Daca locația de mai sus nu vă este la îndemână, vă invităm în oricare altă locație unde se desfășoară cursul de programare.

LECȚIA DEMONSTRATIVĂ DE PROGRAMARE CU IOTESA KIDS LA CREATIVE KIDS CENTER CHIȘODA​3

CONTACTAȚI-NE

Completați formularul de mai jos și vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Alte modalități de a ne contacta:

Telefon: 0722-410565

E-mail: contact@iotesa.ro

contact iotesa kids