După trei lecții fructificate la maximum, în care copiii de la Edes au reușit să se obișnuiască cu platforma Scratch și cu cele mai de bază blocuri de cod, le-am propus să trecem la lucruri mai complicate.
În afara de instrucțiunile standard, Scratch 3.0 oferă și posibilitatea de a instala extensii, prin care se adaugă funcționalități suplimentare.
Extensia pe care le-am prezentat-o în a patra lecție se numește Text to speech, în limba română Text în vorbire. Ceea ce reușește să facă această extensie este să transforme orice text scris în text vorbit, în cele mai frecvente limbi folosite de utilizatorii platformei Scratch, inclusiv limba română. Pronunția este aproape perfectă, atât timp cât se folosesc corespunzător diacriticele.
Ca de fiecare dată, noțiunile teoretice pe care le transmitem copiilor sunt învelite într-o poveste atractivă. De această dată a fost vorba despre un vrăjitor care tocmai își ia rămas bun de la ucenicul său, după ce acesta și-a încheiat ucenicia.
Ajuns în lume, ucenicul încearcă pentru prima dată să aplice învățăturile și să se transforme într-un personaj fantastic. Pentru a fi și mai spectaculoasă transformarea, am inclus și elementul surpriză, astfel că se alegea la întâmplare unul din trei astfel de personaje.
Elementele de noutate din cadrul acestei lecții de programare au fost, în primul rând, blocurile de cod specifice extensiei Text în vorbire:
Apoi, pentru partea de transformare aleatoare a ucenicului într-un personaj fantastic, ne-am folosit, printre alte, de blocurile de cod următoare:
Bineînțeles că am utilizat și din cunoștințele acumulate în lecțiile anterioare, fiindcă … dacă nu ar fi, nu s-ar povesti!
Puteți vedea povestioara aici: https://scratch.mit.edu/projects/411632134/
Dacă și copilul dumneavoastră frecventează Edes Before & After School, îl așteptăm cu drag la cursul opțional de programare, pentru a învăța alături de alți copii inteligenți și creativi cum să realizeze proiecte asemănătoare cu cel prezentat mai sus. Contactați-ne pentru detalii și înscriere!
Înscrierile se fac pe tot parcursul anului. Fiecare copil va parcurge toate modulele cursului începând cu modulele de inițiere pâna la modulele avansate în cadrul cărora își va dezvolta propriile aplicații și proiecte.
Daca locația de mai sus nu vă este la îndemână, vă invităm în oricare altă locație unde se desfășoară cursul de programare.
Click pe link pentru a citi toate articolele din categoria Edes After School Timisoara.
IOTESA Kids ofera cursuri de programare pentru copii cu vârste începând de la 6 ani. Avem mai mule locații în Timișoara și împrejurimi.
Vă invităm să faceți parte din această experiență pozitivă și amuzantă. Copiii au posibilitatea uimitoare de a conduce lumea de mâine, dar numai dacă le dăm instrumentele de care au nevoie.
Înscrieți-i la acest curs programare copii Timisoara și pregătiți-vă să fiți surprinși de lucrurile fenomenale pe care le vor crea!
Click pe link pentru a citi toate articolele din categoria Curs programare copii Timisoara.
Click pe link pentru a citi toate articolele din categoria Cursuri programare copii.
Completați formularul de mai jos și vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.
Alte modalități de a ne contacta:
Telefon: 0722-410565
E-mail: contact@iotesa.ro