IOTESA KIDS

lecția demonstrativă de programare cu iotesa kids la after school adventures timișoara - introducem drona

un nou an școlar la after school adventures

A început un nou an școlar și copiii sunt dornici să învețe lucruri noi, mai mult decât prevede programa școlară. Pentru aceasta, partenerii și deja prietenii noștri de la After School Adventures Timișoara au pregătit o mulțime de activități opționale. Între acestea veți regăsi și în continuare cursul de programare organizat de Iotesa Kids.  

ne-am întâlnit cu copiii la o nouă lecție demonstrativă

Chiar dacă unii dintre copii ne cunoșteau deja din anul școlar trecut sau de la Școala de Vară Adventures, ne-am dorit să îi cunoaștem și pe nou-veniți. De aceea, astăzi am organizat o lecție demonstrativă la care au putut participa toți copiii prezenți la after school. 

Și când spunem toți, va trebui să vă închipuiți câteva zeci de copii, toți curioși, dornici de cunoaștere și fiecare cuminte în felul lui. 

La început am avut cu ei o discuție despre ceea ce înseamnă programarea calculatoarelor, la ce folosește ea și care este diferența între un utilizator și un programator. Apoi le-am arătat exemple de proiecte realizate cu ajutorul limbajului de programare și a platformei Scratch 3.0, create de copii ca ei sau chiar de colegii lor. 

drona dji tello programabilă cu scratch - vedeta lecției demo

Cea mai recentă achiziție în materie de dispozitive care ne ajută să ilustrăm utilitatea cunoștințelor de programare în cadrul lecțiilor noastre este mini-drona DJI Tello. Utilizabilă cu ușurință în spații închise datorită dimensiunilor sale reduse, această dronă este programabilă cu ajutorul Scratch 2.0 și a unei extensii speciale. 

Jocul pe care l-am propus copiilor le dă posibilitatea să ghicească un număr de la 1 la 10 din 3 încercări. Cât timp ghicesc, drona se menține în aer. Dacă nu ghicesc, aterizează. Dar dacă nimeresc numărul la care s-a gândit calculatorul, drona își arată ”bucuria” cu ajutorul unei rutine programate: se învârte în jurul ei și se dă peste cap.

La finalul lecției demonstrative, copiii au avut timp să încerce proiectele despre care am povestit mai devreme. Unii dintre ei s-au familiarizat cu mouse-ul și tastatura, alții erau deja obișnuiți cu mediul de lucru și încercau să le arate și noilor veniți ce știu să facă. Ce e sigur însă este că toți s-au simțit bine și noi la fel, alături de ei! 

Începem înscrierile pentru noul an școlar

Începem înscrierile pentru a forma noi grupe în acest an școlar. Dacă și copilul dumneavoastră este interesat de tehnologie, și de modalitatea în care o putem programa pentru a ne face viața mai ușoară sau mai interesantă, îl așteptăm la curs. Vom crea o mulțime de proiecte interesante împreună!  

ÎnscrieȚI copilul acum LA CURSUL DE PROGRAMARE IOTESA KIDS

Înscrierile se fac pe tot parcursul anului. Fiecare copil va parcurge totate modulele cursului începând cu modulele de inițiere pâna la modulele avansate în cadrul cărora își va dezvolta propriile aplicații și proiecte.

TOATE LOCAȚIILE CURSULUI DE PROGRAMARE PENTRU COPII IOTESA KIDS

Daca locația de mai sus nu vă este la îndemână, vă invităm în oricare altă locație unde se desfășoară cursul de programare.

Lecția demonstrativă de programare cu Iotesa Kids la After School Adventures Timișoara - Programare drona1
Lecția demonstrativă de programare cu Iotesa Kids la After School Adventures Timișoara - Programare drona2
Lecția demonstrativă de programare cu Iotesa Kids la After School Adventures Timișoara - Programare drona3
Lecția demonstrativă de programare cu Iotesa Kids la After School Adventures Timișoara - Programare drona4
Lecția demonstrativă de programare cu Iotesa Kids la After School Adventures Timișoara - Programare drona5

CONTACTAȚI-NE

Completați formularul de mai jos și vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Alte modalități de a ne contacta:

Telefon: 0722-410565

E-mail: contact@iotesa.ro

contact iotesa kids