IOTESA KIDS

curs programare copii cu iotesa kids la after school adventures timișoara - felicitare virtuală de Crăciun

proiectul de iarnă

În luna decembrie, la cursul de programare organizat de Iotesa Kids în locația parteneră After School Adventures, copiii participanți au avut ocazia să învețe cum să își creeze propria felicitare virtuală și interactivă pentru sărbătorile de iarnă. 

Proiectul este unul complex, care înglobează multe din cunoștințele acumulate până acum la cursul nostru.

curs-programare-copii-cu-iotesa-kids-la-after-school-adventures-timisoara--felicitare-virtuala-de-craciun1

fulgi de nea

Am pornit-o simplu, în prima săptămână pregătind decorul de iarnă. O mulțime de fulgi de mărimi și nuanțe diferite cădeau din cer mai rapid sau mai lent și se așterneau pe jos pentru a forma un strat generos de zăpadă. 

Pentru a obține acest efect ne-am reamintit de blocurile de cod din categoria ”mișcare” și aspect, de noțiunea de alegere aleatorie, de clone și extensia ”stilou”.

curs-programare-copii-cu-iotesa-kids-la-after-school-adventures-timisoara--felicitare-virtuala-de-craciun2

am adăugat și noțiuni noi

În a doua săptămână am mai adăugat un stil nou de ninsoare, în care fulgii dansau în aer înainte de a se așteza pe sol. Utilizatorul are astfel opțiunea de a alege între cele două tipuri de ninsoare, cu ajutorul unei variabile de tip cursor, cu două valori predefinite.

Dar noțiunea pe care am introdus-o în această lecție se referă la blocurile de cod definite de utilizator, cu ajutorul cărora se creează proceduri apelabile în cadrul proiectului.

Astfel am creat două blocuri, ”ninsoare1” și ”ninsoare 2”, pentru fiecare dintre cele două valori ale variabilei definite anterior.

curs-programare-copii-cu-iotesa-kids-la-after-school-adventures-timisoara--felicitare-virtuala-de-craciun3

popularea scenei cu personaje de sezon

După ce am stabilit decorul a venit momentul să aducem în scenă personajele. Pe lângă câteva elemente decorative surpriză – personaje secundare precum steluța, clopoțelul sau omul de zăpadă – care porneau diferite melodii cu tematica de Crăciun, personajele principale erau o pereche de elfi dansatori care înveselesc pe oricine.

Am folosit pentru aceasta câteva blocuri de cod din categoriile ”eveniment”, ”control” și ”sunet” și o variabilă pe post de întrerupător pentru a opri și porni muzica. 

Rezultatul a fost o felicitare virtuală amuzantă pe care copiii au aflat și cum pot să o transmită către toți cei dragi lor cu ocazia Crăciunului. 

curs-programare-copii-cu-iotesa-kids-la-after-school-adventures-timisoara--felicitare-virtuala-de-craciun4

PROIECTUL DE LA ACEST CURS PROGRAMARE COPII AFTER SCHOOL ADVENTURES TIMISOARA

Cum funcționează proiectul de la cursul de programare pe care l-am finalizat împreună cu copiii de la After School Adventures puteți vedea aici (click pe imaginea de mai jos)

De asemenea, dacă și copilul dumneavoastră participă la cursul de programare organizat de Iotesa Kids în cadrul programului afterschool de la Adventures Timișoara, veți regăsi în contul lui de utilizator de pe platforma Scratch versiunea proprie a felicitării virtuale, pe care o puteți transmite celor dragi cu ocazia acestor sărbători de iarnă.

Din partea echipei Iotesa Kids vă dorim numai fericire de Crăciun și un an nou plin de împliniri!

ÎnscrieȚI copilul acum LA CURSUL DE PROGRAMARE IOTESA KIDS

Înscrierile se fac pe tot parcursul anului. Fiecare copil va parcurge toate modulele cursului începând cu modulele de inițiere pâna la modulele avansate în cadrul cărora își va dezvolta propriile aplicații și proiecte.

Locatie After School Adventures Timisoara
Locatie After School Adventures Timisoara

TOATE LOCAȚIILE CURSULUI DE PROGRAMARE PENTRU COPII IOTESA KIDS

Daca locația de mai sus nu vă este la îndemână, vă invităm în oricare altă locație unde se desfășoară cursul de programare.

1 Ședință

Curs Programare pentru Copii
RON 65 1 Ședință
  • 1 ședință de 50 minute
  • Predare adaptată nevoilor și cunoștințelor copilului
  • Laptop individual
  • Posibilitate recuperare absențe

1 Lună

Curs Programare pentru Copii
RON 240 1 Lună 4 Ședințe
  • 4 ședințe a câte 50 minute
  • Predare adaptată nevoilor și cunoștințelor copilului
  • Laptop individual
  • Posibilitate recuperare absențe
Popular

AFTER SCHOOL ADVENTURES TIMIȘOARA

After School Adventures Timisoara este primul partener al Iotesa Kids – Cursuri de programare pentru copii începând din septembrie 2019. After school și before school din zona Fratelia a Timișoarei, este gazda zilnică pentru zeci de copii, atât în timpul anului școlar cât și în perioada vacanțelor, când aici se organizează școli de vară.

Cursurile de programare Iotesa Kids sunt parte din oferta educațională foarte variată de cursuri opționale și se adresează copiilor începând cu șase ani. Participanții înscriși la cursul de programare Iotesa Kids din cadrul After School Adventures Timisoara sunt împărțiți în mai multe grupe de maxim 10 copii, în funcție de vârstă, vechimea la curs sau după alte criterii pe care le considerăm relevante.

Click pe link pentru a citi toate articolele din categoria After School Adventures Timisoara.

Curs programare copii Timisoara

IOTESA Kids ofera cursuri de programare pentru copii cu vârste începând de la 6 ani. Avem mai mule locații în Timișoara și împrejurimi.

Vă invităm să faceți parte din această experiență pozitivă și amuzantă. Copiii au posibilitatea uimitoare de a conduce lumea de mâine, dar numai dacă le dăm instrumentele de care au nevoie.

Înscrieți-i la acest curs programare copii Timisoara și pregătiți-vă să fiți surprinși de lucrurile fenomenale pe care le vor crea!

Click pe link pentru a citi toate articolele din categoria Curs programare copii Timisoara.

CURSURI INFORMATICĂ COPII

Click pe link pentru a citi toate articolele din categoria Cursuri informatică copii.

CONTACTAȚI-NE

Completați formularul de mai jos și vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Alte modalități de a ne contacta:

Telefon: 0722-410565

E-mail: contact@iotesa.ro

contact iotesa kids