IOTESA KIDS

curs de programare cu iotesa kids la after school adventures timișoara - extensia stilou

extensia stilou în scratch

Săptămâna aceasta la cursul de programare organizat de Iotesa Kids la After School Adventures ne-am propus să studiem îndeaproape extensia Scratch denumită Stilou. Cu ajutorul ei putem transforma orice personaj într-un instrument de scris. Există posibilitatea reglării grosimii liniei și a culorii acesteia. 

Pentru a îi familiariza pe copii cu fenomenul, am ales pentru început varianta de desen liber, folosind o combinație de blocuri de cod care făcea ca personajul să urmărească mișcarea cursorului mouse-ului, în timp ce lăsa urme de stilou pe scenă:

Le-am arătat cum se șterge scena pentru a (re)începe cu ”foaia goală”, cum se schimbă culoarea și grosimea liniei, :

Apoi, în interiorul buclei ”la infinit”, am adăugat un bloc ”schimbă culoarea stiloului cu ()”, obținând astfel o linie multicoloră.

curs-de-programare-pentru-copii-cu-iotesa-kids-la-adventures-after-school-timisoara-extensia-stilou1

desenarea figurilor geometrice

Pentru copiii cu care lucrăm de mai mult timp am complicat puțin lucrurile. Pe lângă desenul liber care urmărește mișcarea mouse-ului, am introdus și un algoritm prin care ne propuneam să realizăm desenul unor figuri geometrice regulate precum triunghiul echilateral, pătratul, pentagonul, hexagonul și alte poligoane regulate în funcție de numărul de laturi introduse inițial de utilizator.

curs-de-programare-pentru-copii-cu-iotesa-kids-la-adventures-after-school-timisoara-extensia-stilou2
curs-de-programare-pentru-copii-cu-iotesa-kids-la-adventures-after-school-timisoara-extensia-stilou2

Rezultatul era bineînțeles un poligon regulat perfect desenat, așa cum puteți vedea în videoclipul alăturat.

replicarea poligonului regulat pentru a crea figuri complexe

Deoarece mulți dintre copiii prezenți la curs erau prea mici pentru a înțelege unele noțiuni de geometrie, unele dintre detalii (cum ar fi faptul că un cerc are 360 de grade) le-am considerat ca atare, fără a intra în detalii. 

Totuși, scopul cursului nostru era crearea de cunoștințe noi în programare, de aceea am profitat de ocazie pentru a adăuga conținut la cunoștințele despre variabile. 

Mai exact, variabilele au trei modalități în care pot fi afișate pe scena Scratch: doar ca valoare, nume+valoare și, cea mai complexă afișare, nume+valoare+cursor. Prin glisarea cursorului utilizatorul poate să modifice valoarea cursorului între două valori, minim și maxim, stabilite anterior. 

Astfel, am creat trei variabile pentru a putea jongla cu numărul de laturi ale poligonului, lungimea laturilor și numărul de figuri geometrice care vor compune imaginea finală. Puteți vedea proiectul accesând acest link https://scratch.mit.edu/projects/430361493/

curs-de-programare-pentru-copii-cu-iotesa-kids-la-adventures-after-school-timisoara-extensia-stilou3

înscrieri pentru grupă nouă la after school adventures

Dacă v-a plăcut ce ați  văzut și doriți ca și copilul dumneavoastră să învețe programare cu echipa Iotesa Kids, vă așteptăm să îl înscrieți în noua grupă de începători pe care o formăm la After School Adventures Timișoara. Contactați-ne pentru detalii!

curs-de-programare-pentru-copii-cu-iotesa-kids-la-adventures-after-school-timisoara-extensia-stilou4

ÎnscrieȚI copilul acum LA CURSUL DE PROGRAMARE IOTESA KIDS

Înscrierile se fac pe tot parcursul anului. Fiecare copil va parcurge totate modulele cursului începând cu modulele de inițiere pâna la modulele avansate în cadrul cărora își va dezvolta propriile aplicații și proiecte.

Locatie After School Adventures Timisoara
Locatie After School Adventures Timisoara

TOATE LOCAȚIILE CURSULUI DE PROGRAMARE PENTRU COPII IOTESA KIDS

Daca locația de mai sus nu vă este la îndemână, vă invităm în oricare altă locație unde se desfășoară cursul de programare.

1 Ședință

Curs Programare pentru Copii
RON 65 1 Ședință
  • 1 ședință de 50 minute
  • Predare adaptată nevoilor și cunoștințelor copilului
  • Laptop individual
  • Posibilitate recuperare absențe

1 Lună

Curs Programare pentru Copii
RON 240 1 Lună 4 Ședințe
  • 4 ședințe a câte 50 minute
  • Predare adaptată nevoilor și cunoștințelor copilului
  • Laptop individual
  • Posibilitate recuperare absențe
Popular

AFTER SCHOOL ADVENTURES TIMIȘOARA

After School Adventures Timisoara este primul partener al Iotesa Kids – Cursuri de programare pentru copii începând din septembrie 2019. After school și before school din zona Fratelia a Timișoarei, este gazda zilnică pentru zeci de copii, atât în timpul anului școlar cât și în perioada vacanțelor, când aici se organizează școli de vară.

Cursurile de programare Iotesa Kids sunt parte din oferta educațională foarte variată de cursuri opționale și se adresează copiilor începând cu șase ani. Participanții înscriși la cursul de programare Iotesa Kids din cadrul After School Adventures Timisoara sunt împărțiți în mai multe grupe de maxim 10 copii, în funcție de vârstă, vechimea la curs sau după alte criterii pe care le considerăm relevante.

Click pe link pentru a citi toate articolele din categoria After School Adventures Timisoara.

CURS PROGRAMARE COPII TIMIȘOARA

IOTESA Kids ofera cursuri de programare pentru copii cu vârste începând de la 6 ani. Avem mai mule locații în Timișoara și împrejurimi.

Vă invităm să faceți parte din această experiență pozitivă și amuzantă. Copiii au posibilitatea uimitoare de a conduce lumea de mâine, dar numai dacă le dăm instrumentele de care au nevoie.

Înscrieți-i la acest curs programare copii Timisoara și pregătiți-vă să fiți surprinși de lucrurile fenomenale pe care le vor crea!

Click pe link pentru a citi toate articolele din categoria Curs programare copii Timisoara.

CURSURI INFORMATICA COPII

Click pe link pentru a citi toate articolele din categoria Cursuri informatica copii.

CONTACTAȚI-NE

Completați formularul de mai jos și vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Alte modalități de a ne contacta:

Telefon: 0722-410565

E-mail: contact@iotesa.ro

contact iotesa kids