IOTESA KIDS

Curs de programare cu Iotesa Kids la Exploratorii Cunoașterii Timișoara - Jocul cu animale

Un joc cu animale pentru a șaptea lecție de programare

Lucrurile merg ca pe roate la cursul de programare Iotesa Kids găzduit de Exploratorii Cunoașterii pe perioada vacanței de vară. Copiii participanți, deși câțiva dintre ei destul de micuți, au deja formate deprinderi pentru învățarea eficientă. 

În a șaptea lecție de programare le-am propus ca proiect un joc în care utilizatorul vede pe rând cinci animale alese aleator dintr-o mulțime mai mare și trebuie să le scrie denumirea pentru a acumula puncte la scor.  

noțiunile noi introduse în această lecție de programare

Mulțimea de animale din care jocul alege aleator este de fapt totalitatea costumelor unui personaj numit generic ”animale”. Pentru a nu pierde mult timp din lecție cu alegerea costumelor și redenumirea lor, am preferat să pregătim în prealabil totul într-un proiect salvat într-un atelier.

Copiii învață astfel să preia un proiect deja început și să îl finalizeze conform indicațiilor.

Am discutat din nou despre variabile, deoarece sunt foarte importante în programare și, de aceea, le vom folosi din ce în ce mai mult în proiectele noastre. Le-am reamintit copiilor despre blocurile de cod din categoria Variabile și le-am inserat în proiect:

Cu prilejul acestui proiect am introdus și o nouă pereche de blocuri de cod din categoria Detectare, ”întreabă () și așteaptă” și ”răspuns”, variabila predefinită de Scratch unde se salvează răspunsul utilizatorului la întrebare:

În final, copiii au învățat cum să formeze expresii booleene complexe folosind variabilele predefinite sau cele create de ei și cum să integreze acele expresii în blocurile de cod – condiție.

vara e pe sfârșite, dar aventura e în toi

Suntem încântați să vedem că, și după o vacanță plină de activități incitante, copiii de la școala de vară Exploratorii Cunoașterii sunt dornici să învețe lucruri noi la cursul de programare Iotesa Kids. Dacă și copiii dumneavoastră își doresc să facă parte din această aventură, contactați-ne și nu veți regreta!

ÎnscrieȚI copilul acum LA CURSUL DE PROGRAMARE IOTESA KIDS

Înscrierile se fac pe tot parcursul anului. Fiecare copil va parcurge totate modulele cursului începând cu modulele de inițiere pâna la modulele avansate în cadrul cărora își va dezvolta propriile aplicații și proiecte.

TOATE LOCAȚIILE CURSULUI DE PROGRAMARE PENTRU COPII IOTESA KIDS

Daca locația de mai sus nu vă este la îndemână, vă invităm în oricare altă locație unde se desfășoară cursul de programare.

Curs de programare cu Iotesa Kids la Afterschool Exploratorii Cunoașterii Timișoara - Jocul cu animale5
Click pe imagine pentru a vedea proiectul de programare in Scratch facut de copii
Curs de programare cu Iotesa Kids la Afterschool Exploratorii Cunoașterii Timișoara - Jocul cu animale1
Curs de programare cu Iotesa Kids la Afterschool Exploratorii Cunoașterii Timișoara - Jocul cu animale2
Curs de programare cu Iotesa Kids la Afterschool Exploratorii Cunoașterii Timișoara - Jocul cu animale3
Curs de programare cu Iotesa Kids la Afterschool Exploratorii Cunoașterii Timișoara - Jocul cu animale4

CONTACTAȚI-NE

Completați formularul de mai jos și vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Alte modalități de a ne contacta:

Telefon: 0722-410565

E-mail: contact@iotesa.ro

contact iotesa kids