IOTESA KIDS

curs de programare cu iotesa kids la exploratorii cunoașterii timișoara - jocul meseriilor

jocul meseriilor - a opta lecție de programare la exploratorii cunoașterii

Am învățat deja o mulțime de lucruri noi împreună cu copiii de la școala de vară Exploratorii Cunoașterii, iar săptămâna aceasta a venit momentul să creăm un joc în care utilizatorul identifică perechea corectă meserie-unealtă. 

Acest proiect constituie pretextul pentru a îi învăța pe copii despre două modalități diferite de a transmite informații de la un personaj la altul cu ajutorul variabilelor și prin distribuirea de mesaje.

cum a decurs lecția de programare

La începutul orei ne-am bucurat să revedem un copil care participase la o lecție demonstrativă cu Iotesa Kids la o altă școală de vară. Era foarte entuziasmat să participe la cursul nostru și s-a descurcat foarte bine chiar dacă era la prima ședință.

Proiectul pe care îl propuneam copiilor avea și câteva porțiuni de cod mai complexe, pe care nu am dorit să le aprofundăm în această lecție, dar care erau necesare pentru funcționarea corectă. De aceea, așa cum am mai făcut și în alte ocazii, le-am făcut tuturor accesibilă acea parte de proiect de la începutul lecției. Celor interesați le-am explicat la finalul lecției și utilitatea acelor blocuri de cod.

ce au învățat copiii

Mai întâi și-au reamintit cum se schimbă costumele unui personaj folosind blocul de cod ”schimbă costumul la ()” și operatorul ”alege aleator între () și ()” care generează un număr aleator de costum:

În continuare, le-am explicat cum se stochează acel număr aleator de costum într-o variabilă disponibilă pentru toate variabilele, pentru a putea fi comparată cu o altă variabilă similară:

O altă noțiune nou introdusă în această lecție a fost distribuirea de mesaje ca modalitate de a comunica între personaje și de a declanșa anumite acțiuni în urma recepționării lor. Toate personajele primesc mesajele distribuite, dar numai cele care au în scriptul lor un bloc de cod – eveniment ”când primesc (mesaj)” vor acționa în concordanță cu instrucțiunile din blocurile de cod legate de acesta.

Bineînțeles că, având în vedere complexitatea noțiunilor, am avut grijă să le prezentăm folosind exemple din viața de zi cu zi a copiilor, pentru ca ei să poată înțelege și utiliza ulterior noile cunoștințe asimilate.

 

continuăm cursurile de programare și după începerea școlii

Suntem foarte încântați să vă anunțăm că, deși vacanța de vară este pe terminate, vom continua să oferim cursurile de programare ca activitate opțională în cadrul programului after-school de la Exploratorii Cunoașterii Timișoara. Contactați-ne pentru detalii și înscrieri!

ÎnscrieȚI copilul acum LA CURSUL DE PROGRAMARE IOTESA KIDS

Înscrierile se fac pe tot parcursul anului. Fiecare copil va parcurge totate modulele cursului începând cu modulele de inițiere pâna la modulele avansate în cadrul cărora își va dezvolta propriile aplicații și proiecte.

TOATE LOCAȚIILE CURSULUI DE PROGRAMARE PENTRU COPII IOTESA KIDS

Daca locația de mai sus nu vă este la îndemână, vă invităm în oricare altă locație unde se desfășoară cursul de programare.

Curs de programare cu Iotesa Kids la Afterschool Exploratorii Cunoașterii Timișoara - Jocul meseriilor1
Curs de programare cu Iotesa Kids la Afterschool Exploratorii Cunoașterii Timișoara - Jocul meseriilor2
Curs de programare cu Iotesa Kids la Afterschool Exploratorii Cunoașterii Timișoara - Jocul meseriilor3
Curs de programare cu Iotesa Kids la Afterschool Exploratorii Cunoașterii Timișoara - Jocul meseriilor4

CONTACTAȚI-NE

Completați formularul de mai jos și vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Alte modalități de a ne contacta:

Telefon: 0722-410565

E-mail: contact@iotesa.ro

contact iotesa kids