IOTESA KIDS

curs de programare pentru copii iotesa kids la exploratorii cunoașterii timișoara - săptămâna planete și univers

Exploratorii UNIVERSULUI

Săptămâna aceasta, în cadrul clubului de vară organizat de Exploratorii Cunoașterii, copiii au devenit exploratorii universului, au învățat despre planete, galaxii, univers. Noi, cei de la echipa Iotesa Kids, am pregătit o lecție de programare cu aceeași tematică. 

Reamintirea noțiunilor din prima lecție

Copiii participanți la curs, cu vârste cuprinse între 5 și 10 ani, se aflau la a doua lecție de programare. În prima lecție s-au familiarizat cu platforma Scratch: accesarea ei, autentificarea în cont, crearea unui nou proiect, alegerea unui nou personaj și a unui nou decor, utilizarea unor blocuri de cod simple pentru a imprima mișcare personajului. 

În a doua lecție ne-am reamintit pe scurt toate acestea, pregătind astfel un nou proiect pe tema călătoriei în spațiu.

astronauții exploratori

 În general, la a doua lecție programa noastră propune realizarea unei scurte animații în care două personaje se angajează într-un scurt dialog, prilej cu care copiii să poată învăța despre: 

 – blocul eveniment ”când se dă click pe steag”

   

– blocurile de mișcare ”mergi la x () y ()”, ”gliseaza in () secunde la x () y ()” și deosebirea dintre ele

 

– blocurile de aspect ”schimbă decorul la ()”, ”spune () pentru () secunde” și utilitatea lor

– blocul de control ”așteaptă () secunde” și utilitatea lui în crearea unui dialog, alternativ cu blocul ”spune”

Scurta animație cu dialog are ca protagoniști doi astronauți care au pornit cu nava lor spațială pentru a explora galaxia și au ajuns pe Planeta X. Puteți vedea rezultatul final în videoclipul alăturat.

 

proiectul bonus

Micii exploratori au fost foarte atenți la explicațiile noastre și au reușit să realizeze proiectul propus într-un timp mai scurt decât cel pe care îl alocasem noi. De aceea, am folosit scena și personajele existente pentru a crea o altă animație interactivă scurtă, prilej pentru copii să învețe noțiunea de ”aleator”, precum și blocurile de cod care folosesc poziția aleatoare, ”mergi la poziție aleatoare” și ”glisează în () secunde la poziție aleatoare”:

Am introdus și blocul ”orientează-te spre (personaj)”, pentru a îi face să înțeleagă faptul că există o relație între personajele aflate pe aceeași scenă.

De asemenea, am introdus și un nou bloc eveniment, util în jocuri și animații interactive, deoarece se bazează pe acțiunea utilizatorului:

În videoclipul alăturat veți vedea și proiectul bonus, pe care copiii au reușit să îl finalizeze. Cei doi astronauți, aflați în imponderabilitate, plutesc în spațiu. Când se dă click pe unul dintre personaje, acesta glisează spre o poziție aleatoare și apoi se orientează către celălalt personaj. 

haideți cu noi

Dacă v-a plăcut ce facem la cursul de programare și doriți ca și copiii dumneavoastră să participe la el, vestea bună este că mai sunt locuri disponibile, iar înscrierile se fac pe tot parcursul vacanței de vară. 

Copiii pot participa la întreg programul clubului de vară Exploratorii Cunoașterii sau doar la lecțiile de programare. Contactați-ne pentru detalii! 

ÎnscrieȚI copilul acum LA CURSUL DE PROGRAMARE IOTESA KIDS

Înscrierile se fac pe tot parcursul anului. Fiecare copil va parcurge totate modulele cursului începând cu modulele de inițiere pâna la modulele avansate în cadrul cărora își va dezvolta propriile aplicații și proiecte.

TOATE LOCAȚIILE CURSULUI DE PROGRAMARE PENTRU COPII IOTESA KIDS

Daca locația de mai sus nu vă este la îndemână, vă invităm în oricare altă locație unde se desfășoară cursul de programare.

Curs de programare pentru copii iotesa kids la exploratorii cunoașterii timișoara - săptămâna planete și univers1
Curs de programare pentru copii iotesa kids la exploratorii cunoașterii timișoara - săptămâna planete și univers2

CONTACTAȚI-NE

Completați formularul de mai jos și vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Alte modalități de a ne contacta:

Telefon: 0722-410565

E-mail: contact@iotesa.ro

contact iotesa kids