IOTESA KIDS

Lecția demonstrativă de programare pentru copii organizată de Iotesa Kids la Exploratorii Cunoașterii din Timișoara

Facem cunoștință

Adulții știu deja, sau măcar intuiesc, ce înseamnă programarea. Pentru copii, însă, acesta este doar un cuvânt ”de oameni mari”, care nu le inspiră prea mult entuziasm și nici nu le incită interesul, deoarece implică lucrul la calculator. Dar copiii vor doar să se joace, nu să lucreze. Și au dreptate, pentru că joaca poate fi prilejul cel mai potrivit pentru învățare. Cu acest gând am conceput lecțiile demonstrative de programare pe care le oferim în vara aceasta copiilor care participă la școlile de vară organizate de partenerii noștri din Timișoara.

La Exploratorii Cunoașterii am întâlnit o echipă de profesioniști, dedicați educației copiilor și deschiși la nou. Ne-au vorbit cu mult entuziasm despre copiii înscriși aici, așa încât de abia așteptam să îi cunoaștem și noi.

Despre cursul de programare

La începutul lecției demonstrative, am povestit împreună despre ce înseamnă programarea calculatoarelor și la ce ne folosește ea. Apoi am vorbit despre limbajele de programare în general și de ce este Scratch potrivit pentru începatori așa ca ei. Le-am arătat exemple de proiecte create în Scratch, de la animații foarte simple la prezentări interactive sau jocuri mai complexe.

Partea practică

Apoi am trecut la partea practică, iar fiecare dintre ei a primit un laptop. Sau, cum l-a numit unul dintre copii, ”calculator pentru oameni mari”. Unii au avut nevoie de instrucțiuni pentru a îl porni, alții au știut singuri să găsească butonul potrivit.

Le-am arătat cum să intre în conturile demo de pe platforma Scratch pentru a încerca, mai întâi ca simpli utilizatori, funcționarea proiectelor pe care tocmai le prezentasem. Apoi le-am arătat partea ”din interior”, blocurile de cod care le fac să funcționeze.

La final, le-am propus să facem împreună mici modificări în cod, pentru a vedea cum pot ei influența prin programare comportamentul calculatorului.

Astfel, dacă am început lecția demonstrativă la Exploratorii Cunoașterii cu copii curioși să afle ce se va întâmpla, la final au devenit dornici de a învăța limbajul calculatoarelor la cursul de programare pentru copii sub îndrumarea echipei Iotesa Kids.

haideți cu noi

Dacă tot ceea ce v-am povestit până acum v-a făcut curioși să aflați mai multe, dar nu ați ajuns la lecția demo, nu vă întristați! 

La cursurile de programare organizate de Iotesa Kids puteți înscrie copiii pe tot parcursul anului. Metoda noastră de predare este concepută astfel încât să ne putem ocupa de nevoile fiecărui copil în parte. 

Contactați-ne pentru a stabili împreună cea mai bună modalitate de a participa la cursurile noastre pentru copilul dumneavoastră!

ÎnscrieȚI copilul acum LA CURSUL DE PROGRAMARE IOTESA KIDS

Înscrierile se fac pe tot parcursul anului. Fiecare copil va parcurge totate modulele cursului începând cu modulele de inițiere pâna la modulele avansate în cadrul cărora își va dezvolta propriile aplicații și proiecte.

TOATE LOCAȚIILE CURSULUI DE PROGRAMARE PENTRU COPII IOTESA KIDS

Daca locația de mai sus nu vă este la îndemână, vă invităm în oricare altă locație unde se desfășoară cursul de programare.

Lecția demonstrativă de programare pentru copii organizată de Iotesa Kids la Exploratorii Cunoașterii din Timișoara
Lecția demonstrativă de programare pentru copii organizată de Iotesa Kids la Exploratorii Cunoașterii din Timișoara 2
Lecția demonstrativă de programare pentru copii organizată de Iotesa Kids la Exploratorii Cunoașterii din Timișoara 3

CONTACTAȚI-NE

Completați formularul de mai jos și vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Alte modalități de a ne contacta:

Telefon: 0722-410565

E-mail: contact@iotesa.ro

contact iotesa kids