IOTESA KIDS

CURS DE PROGRAMARE IOTESA KIDS LA DAS KINDERNEST GIROC - animație cu voce sintetizată

NOutățile noastre în lupta cu covid-19

Am ajuns deja la a patra lecție găzduită de partenerii noștri Das Kindernest Giroc și suntem foarte entuziasmați de felul în care reușim să colaborăm cu acești copii minunați. În al doilea rând, avem o veste pe care ne bucurăm să o împărtășim cu voi. Până acum, așa cum v-am promis, dezinfectam toate device-urile cu care intrau în contact copiii la lecție folosind o soluție dezinfectantă. Având însă în vedere numărul crescut de cazuri COVID-19 confirmate zilnic de autorități, am decis să facem un pas în plus și să achiziționăm o lampă cu ultraviolete, cu efect dezinfectant și sterilizant. Punem în funcțiune această lampă zilnic timp de 30 de minute înainte de a merge la lecții, pentru a dezinfecta toată aparatura folosită de copiii participanți la cursul nostru de programare. 

Am introdus această măsură în plus față de acțiunile pe care le întreprindeam deja: dezinfectarea aparaturii cu soluție pe bază de alcool, purtarea măștilor de protecție pentru echipa de profesori care activează la cursuri, dezinfectarea mâinilor înainte de intrarea la curs, limitarea la maximum a expunerii echipei Iotesa Kids, chiar și în timpul liber, la situații de risc precum zone aglomerate sau cu risc mare de contaminare. 

Lăsând la o parte rolul nostru de educatori pentru copiii dumneavoastră, suntem la rândul nostru părinți și ne preocupă starea de sănătate a întregii familii. De aceea, dorim să vă asigurăm că nici un efort nu este prea mare din partea noastră pentru a zădărnici răspândirea COVID-19.

Animația folosind voce sintetizată

Odată rezolvată partea igienico-sanitară, suntem gata să trecem la treabă. Copiii participanți la cursul de programare organizat de Iotesa Kids la Das Kindernest Giroc formează o grupă cu număr redus de participanți, dar aceasta nu îi împiedică să fie foarte activi la lecție și extrem de interesați de tot ceea ce avem să le transmitem. Mai mult decât atât, ne-am obișnuit să le dăm frâu liber creativității, astfel că fiecare lecție nouă este din ce în ce mai interesantă. 

Săptămâna aceasta ne-am propus să integrăm în proiectul nostru extensia Text to Speech (Text în vorbire), care face ca un text introdus în proiect să fie pronunțat de calculator folosind o voce sintetizată. Există 5 variante de voce în platforma Scratch, iar ele pot fi citite în peste 20 de limbi dintre care și limba română. Această extensie deschide calea către multe oportunități de comunicare, iar copiii participanți la curs tocmai au făcut primul pas spre asta.

ce animații au creat copiii la curs

Fiecare copil a avut libertatea să își aleagă propriile personaje, decoruri și scenariu, iar noi i-am învățat cum să folosească blocurile de cod astfel încât să realizeze ceea ce și-au propus. 

Au rezultat câteva proiecte interesante: un urs și un dinozaur care se întâlnesc în spațiul cosmic și pregătesc o petrecere, două broscuțe care nu știu nimic în afară de bunele maniere, o pisică și un unicorn în concert și o vulpe neatentă care se întâlnește cu un pui de labrador în campusul MIT. Toate aceste personaje dialogau folosind voci sintetizate care preluau textul scris și îl transformau în sunet.

în toamna aceasta, continuăm cursurile de programare

În cele câteva ședințe pe care le-am avut în această vară la Das Kindernest Giroc am descoperit copii inteligenți, atenți și dornici să învețe cât mai multe. Odată cu începerea școlii, îi așteptăm să revină la cursul de programare, iar alături de ei și pe colegii lor!

ÎnscrieȚI copilul acum LA CURSUL DE PROGRAMARE IOTESA KIDS

Înscrierile se fac pe tot parcursul anului. Fiecare copil va parcurge totate modulele cursului începând cu modulele de inițiere pâna la modulele avansate în cadrul cărora își va dezvolta propriile aplicații și proiecte.

TOATE LOCAȚIILE CURSULUI DE PROGRAMARE PENTRU COPII IOTESA KIDS

Daca locația de mai sus nu vă este la îndemână, vă invităm în oricare altă locație unde se desfășoară cursul de programare.

Proiectul de programare făcut de copii în această lecție

Partea cea mai complexă a proiectului a fost dată de identificarea corectă a condiției la îndeplinirea căreia se va modifica scorul. Vă lăsăm să o descoperiți și poate chiar să încercați să jucați jocul și să identificați corect animalele din imagine. 

Curs de programare pentru copii cu IOTESA Kids la Fritzi After School Timișoara - Ce animal este acesta4
Click pe imagine pentru a vedea proiectul de programare in Scratch facut de copii
Curs de programare cu Iotesa Kids la Das Kindernest Afterschool Giroc - animație cu voce sintetizată1
Curs de programare cu Iotesa Kids la Das Kindernest Afterschool Giroc - animație cu voce sintetizată2
Curs de programare cu Iotesa Kids la Das Kindernest Afterschool Giroc - animație cu voce sintetizată3
Curs de programare cu Iotesa Kids la Das Kindernest Afterschool Giroc - animație cu voce sintetizată4

CONTACTAȚI-NE

Completați formularul de mai jos și vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Alte modalități de a ne contacta:

Telefon: 0722-410565

E-mail: contact@iotesa.ro

contact iotesa kids