IOTESA KIDS

Lecția demonstrativă de programare pentru copii cu Iotesa Kids la academia elim timișoara

întâlnirea cu copiii de la academia elim timișoara

Cu câteva zile în urmă am fost invitați să ne întâlnim cu elevii de la Academia Elim Timișoara, pentru o lecție demonstrativă de programare folosind Scratch.

Din primele momente ale întâlnirii ne-am dat seama că avem de a face cu copii care, deși entuziaști, nu uitau de buna creștere primită. Majoritatea avuseseră contact limitat cu calculatorul, câțiva dintre ei mărturisind că se joacă pe tabletă sau telefon când le permit părinții. De aceea, multora încă nu le venea naturală utilizarea mouse-ului sau a tastaturii. Ne-am bucurat însă să vedem că toți prezentau interes și deschidere pentru învățare.

lectia-demonstrativa-de-programare-pentru-copii-iotesa-kids-la-academia-elim-timisoara1

o scurtă discuție urmată de activități practice

Am început lecția demonstrativă cu o discuție liberă, în care am putut afla de la copii ce înțeleg ei prin noțiunea de ”programare” și la ce ar putea ea să le folosească. Apoi le-am povestit despre modul în care calculatoarele ne fac viața mai ușoară, dar numai atunci când știm ce să cerem de la ele și cum să o facem, adică atunci când folosim un limbaj de programare.

Am vorbit despre limbajul de programare Scratch și de ce este el o alegere potrivită pentru copiii care își doresc să învețe programare în timp ce creează jocuri, animații sau prezentări audio-video.

După o scurtă trecere în revistă a unor exemple de aplicații create de copii de la cursurile noastre sau de alți utilizatori ai platformei Scratch, am trecut la partea practică a lecției. Fiecare dintre copiii prezenți a primit laptopul său, cu ajutorul căruia au creat primul lor joc: clasicul șoricel care fuge de pisicuță, urmărind pentru aceasta mișcarea cursorului mouse-ului.

lectia-demonstrativa-de-programare-pentru-copii-iotesa-kids-la-academia-elim-timisoara2

mini-drona dji tello programabilă cu scratch

La finalul oricărei lecții de programare, ca o recompensă pentru un proiect finalizat cu succes, le oferim copiilor ocazia de a naviga pe platforma Scratch în căutare de jocuri sau alte aplicații interesante. 

În plus însă, la această lecție demonstrativă, am avut un musafir surpriză: mini-drona DJI Tello, programabilă cu Scratch 2.0, cu ajutorul căreia le-am propus copiilor un joc de ghicit numere. Calculatorul ”se gândea” la un număr și apoi lansa drona în aer, copiii aveau 3 încercări pentru a îl ghici și pentru a o face astfel pe dronă să ”se bucure” executând o rutină programată, cu rotiri și tumbe.

formăm o grupă nouă la academia elim

Ne vom revedea cu copiii de la Academia Elim, deoarece formăm o nouă grupă de copii dornici să învețe programare cu ajutorul limbajului vizual Scratch. Dacă doriți ca și copilul dumneavoastră să se alăture grupei în formare, nu ezitați să ne contactați!

lectia-demonstrativa-de-programare-pentru-copii-iotesa-kids-la-academia-elim-timisoara3

ÎnscrieȚI copilul acum LA CURSUL DE PROGRAMARE IOTESA KIDS

Înscrierile se fac pe tot parcursul anului. Fiecare copil va parcurge toate modulele cursului începând cu modulele de inițiere pâna la modulele avansate în cadrul cărora își va dezvolta propriile aplicații și proiecte.

Academia Elim Timisoara
Academia Elim Timisoara

TOATE LOCAȚIILE CURSULUI DE PROGRAMARE PENTRU COPII IOTESA KIDS

Daca locația de mai sus nu vă este la îndemână, vă invităm în oricare altă locație unde se desfășoară cursul de programare.

1 Ședință

Curs Programare pentru Copii
RON 65 1 Ședință
  • 1 ședință de 50 minute
  • Predare adaptată nevoilor și cunoștințelor copilului
  • Laptop individual
  • Posibilitate recuperare absențe

1 Lună

Curs Programare pentru Copii
RON 240 1 Lună 4 Ședințe
  • 4 ședințe a câte 50 minute
  • Predare adaptată nevoilor și cunoștințelor copilului
  • Laptop individual
  • Posibilitate recuperare absențe
Popular

ACADEMIA ELIM TIMIȘOARA

Click pe link pentru a citi toate articolele din categoria Academia Elim Timisoara.

CURS PROGRAMARE COPII TIMIȘOARA

IOTESA Kids ofera cursuri de programare pentru copii cu vârste începând de la 6 ani. Avem mai mule locații în Timișoara și împrejurimi.

Vă invităm să faceți parte din această experiență pozitivă și amuzantă. Copiii au posibilitatea uimitoare de a conduce lumea de mâine, dar numai dacă le dăm instrumentele de care au nevoie.

Înscrieți-i la acest curs programare copii Timisoara și pregătiți-vă să fiți surprinși de lucrurile fenomenale pe care le vor crea!

Click pe link pentru a citi toate articolele din categoria Curs programare copii Timisoara.

CURSURI IT COPII

Click pe link pentru a citi toate articolele din categoria Cursuri IT copii.

CONTACTAȚI-NE

Completați formularul de mai jos și vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Alte modalități de a ne contacta:

Telefon: 0722-410565

E-mail: contact@iotesa.ro

contact iotesa kids