IOTESA KIDS

Curs programare pentru copii cu Iotesa Kids la Fritzi After School Timișoara - Trecerea anotimpurilor

ce mică e vacanța mare!

Probabil vă amintiți ce concluzie trăgeam cu toții când eram copii: ce mică e vacanța mare! Și, prin extensie, parcă și vara de abia vine și deja e dusă. Totuși, anul acesta am simțit timpul care a trecut cu totul altfel. 

De aceea, am propus tematica succesiunii anotimpurilor în a șasea lecție a cursului de programare de la Fritzi After School. Copiii și-au reamintit astfel despre ciclul natural al vieții cu ajutorul unui personaj pe care îl puteau deplasa cu tastele săgeți prin decoruri reprezentând cele patru anotimpuri.

ce au învățat copiii din acest proiect

Ca de fiecare dată, tematica propusă pentru proiectul săptămânal este doar un pretext. Copiii vin să învețe programare, și noi, echipa Iotesa Kids, cu asta ne ocupăm, chiar dacă ne dorim să punem câteva cărămizi la baza educației lor generale.
Ce au învățat deci copiii din acest proiect?
În primul rând cum să deplaseze un personaj cu ajutorul tastelor cu săgeți, prin intermediul blocului-eveniment ”când tasta () este apăsată” și a blocurilor-mișcare ”orientează-te în direcția ()” și ”mergi () pași”:

În acest fel, personajul nostru se putea deplasa în stânga sau în dreapta, în funcție de direcția indicată de tasta cu săgeată apăsată. Partea mai complicată intervenea atunci când ajungea la margine și era nevoie să schimbe anotimpul, adică decorul. Aici aveam nevoie de un bloc de cod din categoria Control, ”dacă () atunci”, a cărei condiție să fie un bloc din categoria Detectare, și anume ”atinge marginea”:

 

Când condiția era îndeplinită, decorul se schimba, iar personajul apărea în apropierea marginii opuse, pentru a putea traversa un nou anotimp. Se folosesc două blocuri de cod, unul din categoria Aspect și celălalt din categoria Mișcare:

cum arată proiectul nostru

Cu siguranță sunteți nerăbdători să vedeți ce a ieșit și de aceea vă invităm să accesați proiectul nostru aici https://scratch.mit.edu/projects/363454034/fullscreen/

Continuăm înscrierile pentru cursul de programare

Cu siguranță cunoașteți copii care s-ar bucura ia parte la cursul nostru. Îi invităm să vină alături de noi pentru a învăța programare și nu numai!

ÎnscrieȚI copilul acum LA CURSUL DE PROGRAMARE IOTESA KIDS

Înscrierile se fac pe tot parcursul anului. Fiecare copil va parcurge totate modulele cursului începând cu modulele de inițiere pâna la modulele avansate în cadrul cărora își va dezvolta propriile aplicații și proiecte.

TOATE LOCAȚIILE CURSULUI DE PROGRAMARE PENTRU COPII IOTESA KIDS

Daca locația de mai sus nu vă este la îndemână, vă invităm în oricare altă locație unde se desfășoară cursul de programare.

Curs programare pentru copii cu Iotesa Kids - Trecerea anotimpurilor
Curs programare pentru copii cu Iotesa Kids - Trecerea anotimpurilor
Curs programare pentru copii cu Iotesa Kids la Fritzi After School Timișoara - Trecerea anotimpurilor1
Curs programare pentru copii cu Iotesa Kids la Fritzi After School Timișoara - Trecerea anotimpurilor2
Curs programare pentru copii cu Iotesa Kids la Fritzi After School Timișoara - Trecerea anotimpurilor3
Curs programare pentru copii cu Iotesa Kids la Fritzi After School Timișoara - Trecerea anotimpurilor4

CONTACTAȚI-NE

Completați formularul de mai jos și vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Alte modalități de a ne contacta:

Telefon: 0722-410565

E-mail: contact@iotesa.ro

contact iotesa kids