După ce ne-am întâlnit săptămânal la cursul de programare cu copiii de la Școala de Vară Exploratorii Cunoașterii, săptămâna trecută am luat o mică pauză pentru a le da răgazul să se ocupe așa cum se cuvine de începutul anului școlar.
Săptămâna aceasta, însă, am aflat că echipa micilor exploratori s-a mărit și ne-am dorit să îi cunoaștem și pe noii veniți. De aceea, am hotărât să organizăm o nouă lecție demonstrativă, în care să povestim pe înțelesul lor ce înseamnă programarea și la ce se folosește ea.
Am fost primite, ca de obicei, extraordinar, la Exploratorii Cunoașterii. Am primit chiar și un mic cadou, un desen de la unul din copii, care ne-a simțit lipsa în săptămâna de absență.
În discuția introductivă despre programare am atins subiecte generale: ce fac calculatoarele diferit de oameni, cum ne putem face înțeleși de ele, la ce folosesc limbajele de programare și de ce e Scratch una din cele mai bune variante prin care copiii pot învăța să programeze. Le-am arătat câteva exemple de proiecte pe care le-am creat împreună cu copii ca ei.
Punctul forte al întâlnirii a fost cel în care am scos la iveală mini-drona DJI Tello, programabilă și ea cu Scratch. Am creat un proiect care îmbina interacțiunea dintre utilizator, calculator și dronă. Calculatorul îi cerea utilizatorului să ghicească din trei încercări numărul la care s-a ”gândit” el, timp în care drona decolează și planează în aer. Dacă îl ghicește, drona va executa un fel de dans al bucuriei, rotindu-se și dându-se peste cap. Dacă nu, drona va ateriza.
Copiii au fost evident extrem de entuziasmați, iar, datorită dimensiunilor reduse ale dronei, siguranța lor a fost păstrată pe tot parcursul acestei experiențe.
Am lăsat pentru finalul lecției demonstrative partea pe care o așteptau cu toții, momentul când primesc fiecare câte un laptop pentru a încerca îndeaproape proiectele despre care le-am vorbit la început.
Au putut vedea pe scurt și partea ”din culise”, adică blocurile de cod organizate în scripturi ale proiectelor și să își facă o imagine inițială a ceea ce ar putea crea cu propriile minți dacă se înscriu la cursul de programare.
La finalul lecției ne-am despărțit cu greu, după ce le-am promis că vom reveni în fiecare săptămână.
Dacă sunteți părintele unuia dintre copiii entuziaști care au participat joia aceasta la lecția demonstrativă de programare, atunci cu siguranță știți deja că merită să îi înscrieți în noua grupă pe care o formăm. Dar chiar și dacă ați ratat ocazia aceasta, nu este timpul pierdut! Putem înscrie copii pe tot parcursul anului, în limita locurilor disponibile. Contactați-ne pentru detalii!
Înscrierile se fac pe tot parcursul anului. Fiecare copil va parcurge totate modulele cursului începând cu modulele de inițiere pâna la modulele avansate în cadrul cărora își va dezvolta propriile aplicații și proiecte.
Daca locația de mai sus nu vă este la îndemână, vă invităm în oricare altă locație unde se desfășoară cursul de programare.
Click pe link pentru a citi toate articolele din categoria Afterschool Exploratorii Cunpașterii Timișoara.
IOTESA Kids ofera cursuri de programare pentru copii cu vârste începând de la 6 ani. Avem mai mule locații în Timișoara și împrejurimi.
Vă invităm să faceți parte din această experiență pozitivă și amuzantă. Copiii au posibilitatea uimitoare de a conduce lumea de mâine, dar numai dacă le dăm instrumentele de care au nevoie.
Înscrieți-i la acest curs programare copii Timisoara și pregătiți-vă să fiți surprinși de lucrurile fenomenale pe care le vor crea!
Click pe link pentru a citi toate articolele din categoria Curs programare copii Timisoara.
Click pe link pentru a citi toate articolele din categoria Cursuri calculator copii.
Completați formularul de mai jos și vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.
Alte modalități de a ne contacta:
Telefon: 0722-410565
E-mail: contact@iotesa.ro