IOTESA KIDS

LECȚIA DEMONSTRATIVĂ DE PROGRAMARE CU IOTESA KIDS LA DISCOVERY SMART KIDS CLUB - A DOUA ÎNTÂLNIRE

LECȚIA DEMONSTRATIVĂ DE PROGRAMARE - EDIȚIA DE TOAMNĂ

Săptămâna aceasta am fost invitați de Discovery Smart Kids Club pentru a organiza o lecție demonstrativă de programare la sediul after school-ului lor. 

Mai fusesem acolo și în vara aceasta, pentru copiii care participau la școala de vară. Am regăsit câțiva dintre ei și acum, iar în cele câteva minute cât ne-am instalat echipamentele, aceștia le-au povestit copiilor nou-veniți aproape tot ce au făcut la lecția demonstrativă de programare din vară. 

Numai bine, pentru că pregătisem un material diferit la această lecție.

Am povestit rapid despre ce înseamnă programarea și la ce ne folosește ea în viața de zi cu zi. Am aflat de ce trebuie să ne adresăm calculatoarelor altfel decât oamenilor, cum înțeleg ele instrucțiunile și la ce ne folosesc limbajele de programare.

lectia-demonstrativa-de-programare-pentru-copii-iotesa-kids-la-discovery-smart-kids-club-timisoara-a-doua-prezentare1

mini-drona programabilă cu scratch

Le-am povestit pe scurt despre limbajul de programare Scratch, și le-am arătat câteva proiecte create cu ajutorul său. 

Apoi le-am arătat surpriza pe care le-o pregătisem: mini-drona DJI Tello, programabilă cu ajutorul Scratch 2.0. Aceasta se conectează la calculator prin WiFi  pentru a primi astfel comenzile și a executa mișcările conform programului. 

Programul pe care l-am rulat propune utilizatorului să  ghicească din trei încercări un număr ales aleator. Între timp, drona decolează și planează deasupra solului, în așteptarea răspunsului. Dacă se epuizează cele trei încercări fără succes, drona aterizează. Dacă numărul este ghicit, drona ”se bucură”, dându-se peste cap și executând câteva mișcări de rotație, făcând astfel deliciul copiilor prezenți.   

partea practică a lecției demonstrative de programare

În ultima parte a lecției le-am oferit copiilor posibilitatea de a crea primul lor joc, astfel că am împărțit fiecăruia câte un laptop și ne-am apucat de treabă. Am ales proiectul cu șoricelul care fuge de pisică și i-am ajutat pe copii să creeze codul pentru șoricel. Adică să folosească acele blocuri de cod care îl fac pe șoricel să urmărească mișcarea mouse-ului atât timp cât nu este prins de pisică.

Cele câteva minute de la final au fost petrecute, la fel ca în cadrul cursului de programare, pentru a explora proiectele partajate pe platforma online Scratch de ceilalți utilizatori din întreaga lume. 

lectia-demonstrativa-de-programare-pentru-copii-iotesa-kids-la-discovery-smart-kids-club-timisoara-a-doua-prezentare2

ne vedem la curs

Ne-am luat la revedere de la copii, nu înainte de a le povesti despre CONCURSUL nostru aniversar la care pot câștiga cărți Usborne Coding for Beginners using Scratch la care se pot înscrie toți participanții la cursurile noastre, inclusiv lecțiile demonstrative.

Dacă și copilul dumneavoastră își dorește să învețe programare la sediul Discovery Smart Kids Club, vă așteptăm să îl înscrieți la cursul nostru. Contactați-ne pentru detalii!

lectia-demonstrativa-de-programare-pentru-copii-iotesa-kids-la-discovery-smart-kids-club-timisoara-a-doua-prezentare3

ÎnscrieȚI copilul acum LA CURSUL DE PROGRAMARE IOTESA KIDS

Înscrierile se fac pe tot parcursul anului. Fiecare copil va parcurge totate modulele cursului începând cu modulele de inițiere pâna la modulele avansate în cadrul cărora își va dezvolta propriile aplicații și proiecte.

Locatie Discovery Smart Kids Club Timisoara
Locatie Discovery Smart Kids Club Timisoara

TOATE LOCAȚIILE CURSULUI DE PROGRAMARE PENTRU COPII IOTESA KIDS

Daca locația de mai sus nu vă este la îndemână, vă invităm în oricare altă locație unde se desfășoară cursul de programare.

1 Ședință

Curs Programare pentru Copii
RON 65 1 Ședință
  • 1 ședință de 50 minute
  • Predare adaptată nevoilor și cunoștințelor copilului
  • Laptop individual
  • Posibilitate recuperare absențe

1 Lună

Curs Programare pentru Copii
RON 240 1 Lună 4 Ședințe
  • 4 ședințe a câte 50 minute
  • Predare adaptată nevoilor și cunoștințelor copilului
  • Laptop individual
  • Posibilitate recuperare absențe
Popular

Discovery Smart Kids Club Timisoara

Click pe link pentru a citi toate articolele din categoria Discovery Smart Kids Club Timisoara.

Curs programare copii Timisoara

IOTESA Kids ofera cursuri de programare pentru copii cu vârste începând de la 6 ani. Avem mai mule locații în Timișoara și împrejurimi.

Vă invităm să faceți parte din această experiență pozitivă și amuzantă. Copiii au posibilitatea uimitoare de a conduce lumea de mâine, dar numai dacă le dăm instrumentele de care au nevoie.

Înscrieți-i la acest curs programare copii Timisoara și pregătiți-vă să fiți surprinși de lucrurile fenomenale pe care le vor crea!

Click pe link pentru a citi toate articolele din categoria Curs programare copii Timisoara.

Cursuri Copii

Click pe link pentru a citi toate articolele din categoria Cursuri copii.

CONTACTAȚI-NE

Completați formularul de mai jos și vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Alte modalități de a ne contacta:

Telefon: 0722-410565

E-mail: contact@iotesa.ro

contact iotesa kids